miercuri, 31 octombrie 2007

CINE ESTE PARTENERUL NOSTRU?

World Vision Romania.........

World Vision Romania este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy. Organizatia este concentrata asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirati de valori crestine, organizatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau sex.

World Vision Romania este o organizatie partenera a World Vision International. Programele si proiectele desfasurate de catre organizatie au in centrul activitatii copiii, familiile acestora si comunitatile din care fac parte.

Organizatia World Vision a intervenit pentru prima data in Romania la cutremurul din 1977, acordand ajutor umanitar de urgenta sinistratilor.

In anul 1990, World Vision s-a reintors in Romania si a devenit o prezenta constanta in domeniul protectiei copilului si al dezvoltarii comunitare.

De la activitatea desfasurata in institutiile de ocrotire a copilului, activitate ce a vizat perfectionarea personalului si imbunatatirea conditiilor de viata a copiilor din orfelinate (actualele centre de plasament), World Vision Romania a trecut, din 1996 la dezvoltarea de proiecte pilot care au creat modele de protectie in familie a copilului si a sprijinit reforma guvernamentala a sistemului de protectie a copilului demarata in anul 1997.

Astfel, World Vision a dezvoltat programe de prevenire a institutionalizarii copilului. In cadrul acestor programe au fost create servicii alternative la institutionalizare – pregatirea asistentilor maternali profesionisti, centre maternale, centre de zi, pregatirea lucratorilor sociali comunitari, servicii de interventie timpurie pentru copilul cu dizabilitati, servicii adresate adolescentilor care parasesc centrele de plasament, copiilor si adolescentilor infectati HIV sau SIDA, etc. Aceste servicii s-au transformat in timp in modele de buna practica in domeniul protectiei copilului, multe fiind preluate de catre serviciile publice specializate de protectie a drepturilor copilului.

Un rol central in activitatea World Vision Romania il au programele de dezvoltare comunitara, menite sa transforme comunitatile din mediul rural, sa intareasca spiritul comunitar si sa mobilizeze liderii formali si informali ai comunitatii in identificarea de resurse proprii pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta.

Prin transformarea vietilor copiilor si comunitatilor in care acestia cresc si prin gasirea unor solutii durabile la problematica complexa a saraciei, asiguram “plinatatea vietii” pentru fiecare copil.

“Viziunea noastra pentru fiecare copil, viata in toata plinatatea ei, Rugaciunea noastra pentru fiecare suflet, vointa de a o implini”.

Niciun comentariu: